C# Object Kullanımı Günlükler



Bir dahaki sefere versiyon yapmış olduğumda kullanılmak üzere kademı, e-posta adresimi ve web şehir adresimi bu tarayıcıya kaydet.

Nesne tabanlı programlama (Object Oriented Programming – OOP) kavramında kullanılan dershane ve nesne kavramları, birbiriyle yakında ilişkilidir ve her şey bu iki olgu üzerine kurulmuşdolaşma.

C Sharp Eğitim Seti eğitimi sayfasına yetişmek kucakin tıklayınız. Derslerime özel olarak hazırladığım Github Projeme bu temasdan ulaşabilirsiniz… Bu öğüt yürekin hazırlanan projenin kodlarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Compiler kendisi bir property adında bir private field oluşturur. Bu biçim property’lere Auto-Implemented property denir. Bu da C# dilinin katkısızladığı avantajlardan birisi. Adida iki farklı tasarrufı gösterelim.

Injection tecavüzlarına karşı önlemler alınmalı ve kullanıcı girdileri hak bir şekilde işlemlenmelidir.

Kullanıcılar, TextBox'a klavye yahut öbür giriş aygıtlarıyla tekst girebilir ve düzenleyebilir.

GenerateMember: Organizatör aracılığıyla otomatik olarak ad oluşturulup oluşturulmayacağını belirler.

Şimdi burada Buttona tıkladığımızda listbox’a eklenecek olan bili MyShape derslikındaki boş string ifadesi değil, MyCircle dershaneındaki “Drawed Circle” ifadesidir.

Yani anlayacağınız “int” kabil, “bool” kabilinden ölçü tipli bir mütehavvil peydahlamak istiyorsanız struct yapısını yeğleme edebilirsiniz.

Text          C# Object Kullanımı                  : Burası formun üstteki yazısını bileğemektirmemizi sağlar.

TextBox'ın Text özelliğini vesair bilgi kaynaklarına yahut bileğmaslahatkenlere destelayarak done destelaması yapabilirsiniz. Örneğin:

AutoSize: Button'un hapishaneğine kendiliğinden olarak durum ayarlamasını etkinleştirir veya çevrim dışı bırakır.

Problem burada iki sayı nesnenin oluşturulması bileğil, Singleton paternine karşın birden çokça nesnenin oluşturulabilme ihtimalidir. Bunun sebebi, Singleton tasarımını uyguladığımız sınıfa yapılan talepler farklı Threadlar üzerinden gerçekleştiriliyorsa şayet ‘nesne == null’ denetçiüne T eskiden birden bir küme(n sayı) istem ulaşabilmekte(ihtimal) ve bu eşzamanlı ulaşan taleplerin her biri ‘true’ olarak if koşullarından geçerek nesne üretim scopeuna erişebilmektedirler. Daha rast bir ifadeyle erişebilme ihtimaline sahiptirler.

Örneğin Scada sayfasında mevcut bir nesne sinein handle oluşturup bu handle çağrıldığında tag’a kadir açmak veya kıraat etmek istiyorsanız bu fonksiyonları yönetmek zorundasınız. Gayrı bir zorunluluk ise script içerisinde Timer kullanırsanız evet.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “C# Object Kullanımı Günlükler”

Leave a Reply

Gravatar